Ziua 1
22.04 BUCURESTI - SAN JOSE
Intalnire cu insotitorul de grup in Aeroportul Otopeni la ora 04:05. Decolare catre Paris la ora 06:05. Sosire la 17:05 in San Jose (ora locala din Costa Rica), Capitala Costa Rica. Vom fi intampinati de catre ghidul local si condusi catre provincia Alajuela. Cazare la Hotel Xandari Resort 4*.Ziua 2
23.04 VULCANUL POAS - PARCUL NATIONAL POAS - LA PAZ WATERFALL GARDENCu bateriile incarcate, dupa un mic dejun copios, ziua incepe cu un tur destinat cafelei si un tur al regiunii din jurul Vulcanului Poas. Fiind un vulcan inca activ, acesta a erupt de peste 40 de ori de-a lungul timpului, ultima eruptie avand loc in toamna anului 2019. Drumul continua cu o vizita a Parcului National Poas, de-a lungul marcajelor facute pentru diferite trasee, atent conturate. La capatul unuia dintre aceste trasee puteti gasi Lacul Botos, lac format in interiorul unui crater, in jurul caruia se aduna animale si pasari specifice zonei, pregatite sa va delecteze privirile. Dupa amiaza va fi petrecuta in La Paz Waterfall Garden, unde va invitam sa serviti un pranz traditional - celebrul fel de mancare denumit Casado. Zona ofertanta, La Paz Waterfall Garden se bucura de cateva trasee prin natura la randul sau. Lenesi, reptile si insecte exotice, maimute si fel de fel de alte vietati sunt gata sa se lase descoperite de ochii privitorilor in inima naturii. Deplasare catre Monteverde 
Cazare la Hotel El Establo 4*.


Ziua 3
24.04 MONTEVERDE - EXCURSIE LA PARCUL NATURAL SELVATURA
Dupa micul dejun, vom descoperi Padurea din Nori (Cloud Forest), Monteverde. Situat la circa 1440 de metri deasupra nivelului marii, Monteverde este adesea asemanat cu un regiunea din nord-vestul Statelor Unite, fiind regiune intotdeauna verde si umeda, incetosata, in care se gasesc zeci de mii de insecte, peste 2500 de specii de plante (dintre care 420 sunt specii de orhidee), 400 de tipuri de pasari si peste 100 de tipuri de mamifere. Vom parcurge o distanta de 3km, strabatand 8 poduri suspendate deasupra rezervatiei.
Cazare la Hotel El Establo 4*.
Ziua 4
25.04 ZONA VULCANUL ARENAL
Dupa micul dejun va veti bucura de peisajele generoase ale zonei in timp ce faceti tranzitul catre urmatoarea atractie - regiunea de la baza Vulcanului Arenal. Va invitam sa descoperiti izvoarele fierbinti create datorita activitatii vulcanice din apropiere, dar si sa lucrati la comuniunea dintre om si natura, afundandu-va in adancurile acesteia, pe trasee bine delimitate, pentru a-i intelege secretele. Aerul proaspat al padurii tropicale va va ajuta sa va relaxati si sa va bucurati din plin de experiente. Vom traversa Lacul Arenal cu barca. Innoptarea are loc  in cadrul resortului Arenal Manoa - o proprietate superba, cu unitati de cazare pentru toate gusturile.  
Cazare la Hotel Arenal Manoa 4*.
Ziua 5
26.04 ZI LIBERA/ EXCURSII OPTIONALE
In aceasta zi lasam la latitudinea dumneavoastra activitatile desfasurate, dar nu fara a va face cateva propuneri. Pentru amintiri de neuitat, puteti participa la o experienta de tip rafting pe rau sau chiar la o plimbare linistita cu paddle board-ul pe Lacul Arenal. Puteti experimenta gastronomia locala furand meserie chiar de la localnici in cadrul unor cursuri de gatit. Sau, de ce nu, puteti sa va plimbati pe lac cu barca gonflabila sau sa experimentati adrenalina pe podurile suspendate din inima naturii. Oare timpul va permite practicarea cat mai multor variantee 
Cazare la Hotel Arenal Manoa 4*.
Ziua 6
27.04 ZI LIBERA/ EXCURSII OPTIONALE
Mic dejun. Timb liber sau, optional, va invitam sa participati la una dintre excursiile optionale:
Rafting - 110 Euro; 
Plimbare cu barca cu vasle pe Lacul Arenal - 75 Euro; 
Curs de gatit - 85 Euro; 
Plimbare cu ATV-urile - 125 Euro.
Cazare la Hotel Arenal Manoa 4*.
Ziua 7
28.04 ARENAL - MANUEL ANTONIO
Dupa micul dejun Traseul acestei incursiuni in Costa Rica se indreapta catre Coasta Pacificului, unde veti fi cazati in cadrul Resortului Si Como No - Manuel Antonio. Si aceasta regiune, ca majoritatea suprafetei tarii, este protejata de lege, luand forma unui Parc National. Asadar, pregatiti-va sa descoperiti alte surprise ale vietii salbatice, dar si ale rafinamentului si elegantei specifice regiunii Manuel Antonio. Calatoria catre Manuel Antoni va dura aproximativ 3 ore si jumatate, asadar vom opri pe parcurs pentru a admira crocodilii de pe podul Tarcoles.
Cazare la Hotel Si Como No 4*.
Ziua 8
29.04 ZI LIBERA/ EXCURSII OPTIONALEMic dejun. Ce spuneti de o zi relaxanta pe o plaja exoticae Dar de cateva lectii de surf (70 Euro) sau de o plimbare cu canoe (85 Euro)e Sau poate, daca va doriti ceva mai activ, care sa genereze senzatia de adrenalina, va doriti sa incercati celebra tiroliana care va va purta vijelios prin inima padurii sau pe deasupra ei  (105 Euro)e Cert este ca orice varianta ati alege pentru petrecerea timpului, nu veti regreta alegerea facuta, iar emotiile vor fi desavarsite! 
Cazare la Hotel Si Como No 4*.

Ziua 9
30.04 ZI LIBERA/ EXCURSIE LA PARCUL NATIONAL MANUEL ANTONIO
Mic dejun. Timp pentru relaxare in cadrul resortului sau, optional, excursie optionala in Parcul National Manuel Antonio (105 Euro), un obiectiv care nu ar trebui ratat.
Cazare la Hotel Si Como No 4*.
Ziua 10
01.05 MANUEL ANTONIO - SAN JOSE - BUCURESTIMic dejun. Stim ca este greu, dar stiam si ca va veni acest moment. Dupa micul dejun vom porni catre San Jose unde vom efectua un tur de oras alaturi de ghidul local. Transfer la aeroport. Zborul catre Paris decoleaza la ora 19:15 de pe aeroportul din San Jose. Sorire in Bucuresti in data de 02 Mai 2022, la ora 19:15.
Sfarsitul programului.


Va invitam sa luati parte la o experienta deosebita, unica, intr-una dintre cele mai frumoase tari ale Americii Latine, Costa Rica. Cu iesire catre Marea Caraibilor si Oceanul Pacific, cu un relief deosebit de frumos, dar si flora si fauna diversificate si atractive, protejate prin lege, Costa Rica este locul perfect pentru a ne lasa vrajiti de frumusetile naturii. Este de asemenea o lume a parcurilor nationale, nicaieri altundeva pe Pamant nu intalnim un procent mai mare de teren protejat decat in aceasta mica tara care se afla intre doua continente.


SERVICII INCLUSE

-Bilete de avion cu compania Air France-Transfer privat aeroport - hotel - aeroport
-9 nopti cazare cu mic dejun la hotelurile mentionate in program
-Servicii de masa: pranz in ziua 2;
-Ghid de limba engleza si intrarile la obiectivele turistice pe parcursul circuitului din ziua 2 
(turul cafelei Doka, Parcul National Vulcanul Poas si La Paz Waterfall Gardens) si ziua 3 (Excursie la Parcul Natural Selvatura);
-Ghir roman insotitor pe intreaga durata a programului;
-Asigurare medicala Covid protection
 
NU SUNT INCLUSE
-Alte cheltuieli personale
-Bacsisuri

ORAR INFORMATIV DE ZBOR
22.04: Bucuresti 06:05 - 08:20 Paris
22.04: Paris 13:40 - 17:05 San Jose 
01.05:  San Jose 19:15 - 14:15 Paris
02.05:  Paris 15:20 - 19:15 Bucuresti

CONDITII SI TERMENE DE PLATA
-20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
-30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii;
-50%  din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
 
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
-20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
-50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
-80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii.

CONDITII SPECIALE DE CALATORIE:
-Incepand cu luna noiembrie 2020, turistii care intra in Costa Rica trebuie sa indeplineasca urmatoarele doua conditii:
-Sa detina o asigurare medicala de calatorie care sa acopere minim 20.000 USD, cheltuielile privind izolarea (chiria) in valoare de minim 4.000 USD si cheltuielile generate de afectiuni precum COVID-19. Acest tip de asigurare trebuie sa fie achizitionata de la o firma de asigurari din Costa Rica.
-Sa completeze formularul de sanatate publicat pe pagina de internet: https://salud.go.cr.
-Incepand cu luna octombrie 2020 nu mai este necesara prezentarea obligatorie a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2, insa autoritatile evalueaza reintroducerea acestuia din cauza cresterii numarului de cazuri de COVID-19.
-Pentru a nu intampina probleme la imbarcarea in zborurile de reintoarecere in Europa/Romania, va recomandam sa verificati daca tara in care veti face escala este catalogata sau nu drept una cu risc epidemiologic de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (http://cnscbt.ro/efbclid=IwAR2GMdGer_niN_cLqQ_0ADVSFGOQBMHy4rxlFcdUNaCFrL_vJ6_pYcZKkq4)
-Daca respectiva tara este una cu risc epidemiologic, va trebui sa prezentati, la momentul realizarii escalei si a imbarcarii intr-un zbor catre Romania, un test negativ PCR (realizat cu maximum 72 ore inainte) sau certificatul medical care atesta efectuarea vaccinului anti-Covid (a doua doza) cu cel putin 10 zile inainte sau certificatul medical care demonstreaza ca ati fost infectat cu Covid-19 si ca au trecut deja 14 zile de la confirmarea infectarii.

DOCUMENTE DE CALATORIE
-Nu este necesara viza pentru Costa Rica: cetatenii romani pot calatori in Republica Costa Rica, in scopuri turistice sau de afaceri, pentru o perioada de maxim 90 de zile intr-un interval de 6 luni, fara obligativitatea obtinerii in prealabil a unei vize pentru intrarea in aceasta tara.
-Documente necesare pentru intrarea in Costa Rica: la sosirea la punctul de trecere a frontierei este necesara prezentarea documentelor care demonstreaza scopul vizitei si faptul ca detineti mijloacele financiare necesare intretinerii pe perioada sederii. Concret, este necesara prezentarea cel putin a urmatoarelor documente:
-Pasaport valabil pentru cel putin 6 luni de la momentul intrarii in tara.
-Biletul de avion dus-intors sau itinerariul turului turistic care include itinerariul, dovada rezervarilor de cazare si a celorlalte servicii turistice contractate
-Demonstrarea detinerii resurselor financiare suficiente pentru perioada vacantei (bani in efectiv,  extras de cont bancar, etc.).
-Asigurare de voiaj/sanatate care sa aiba acoperire in Costa Rica.
-La iesirea din tara, autoritatile costaricane percep o taxa de aprox. 29 dolari americani (USD) dar aceasta poate fi deja inclusa in biletul de avion.

CONDITII PRIVIND TRAFICUL AUTO
-Circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului.
-Centura de siguranta este obligatorie. Folosirea telefonului mobil la volan este interzisa.
-Se recomanda cetatenilor romani care calatoresc, tranziteaza sau se afla in aceasta tara prudenta in trafic, cetatenii straini fiind supusi acelorasi sanctiuni ca si cetatenii costaricani.
-In unele zone starea carosabilului este precara, mai ales in perioada cu clima umeda.
-Date fiind caracteristicile locale (posibilitatea de a intalni pietoni, animale, obstacole neprevazute pe sosele), starea precara a parcului vehicular si in anumite zone a infrastructurii, numarul accidentelor de trafic este destul de ridicat, fapt pentru care se recomanda extrema precautie si respectarea limitarilor de viteza si a semnalizarilor, in special pe timpul noptii.
-Conform legislatiei, in cazul producerii unui accident nu trebuie schimbata pozitia autoturismului inaintea sosirii unui echipaj de politie.
-In cazul utilizarii unor mijloace de transport pe apa sau aer (bacuri, vapoare, avionete, elicoptere, etc.) se recomanda verificarea indeplinirii normelor minime de siguranta (veste de salvare, echipament radio, etc.).
-Parcati numai in locurile special amenajate (toate cu plata).
-Permisul de conducere national poate fi utilizat timp de 30 zile de la data intrarii in aceasta tara.
-Limite de viteza admise in general - 40 km in localitati sunt tronsoane de sosele cu limite superioare de viteza, indicate in zona respectiva.
vezi mai multe

Camera Dubla, 9 nopti cazare cu mic dejun
Bilet de avion Bucuresti-Costa Rica
1 pranz
Ghid de limba engleza
Asigurare medicala Covid protection
Transport Avion Air France Bucuresti - San Jose
Transport Avion Air France San Jose - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din din Bucuresti catre Costa Rica - Pura Vida si o biodiversitate desavarsita, Toate locatiile, Costa Rica