Islanda si Aurora Boreala

Toate Locatiile, Islanda
de la
RON 13101 92 RON
1 adult
Ziua 1
10.11 Bucuresti - Reykjavik
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Otopeni la ora 04:30. Decolare spre Frankfurt la ora 06:15 cu compania Lufthansa si sosire in Reykjavik la ora 14:00. Transfer si cazare la hotel Reykjavik Marina 4* sau similar. Servim cina la restaurantul hotelului. La ora 21:30 ne imbracam bine si pornim in cautarea Luminilor Nordului. Pentru a avea sanse cat mai mari sa ne bucuram de simfonia culorilor, vom pleca cu jeep-urile 4x4 in afara orasului. Vom calatori pe drumuri de tara, departe de luminile orasului si ale altor mijloace de transport. Gasim locul perfect si tot ce trebuie sa facem este sa asteptam ca spectacolul sa evolueze. A fi martor la un spectacol de lumini deasupra polului nord magnetic este o experienta ce sfideaza descrierea in cuvinte. Este ca si cum spatiul ar incerca sa umple Pamantul cu culoare. In timp ce ne vom incalzi cu o ceasca de ciocolata calda, ghidul local ne va incanta cu povesti despre Aurora Boreala si despre viata populatiei Sami (laponii). Aurora este un fenomen greu de prezis, dar ghizii locali din Islanda fac tot posibilul pentru a se asigura ca vom vedea luminile magice.
Ziua 2
11.11 Cercul de Aur: Reykjavik - Thingvellir - Geysir - Gullfoss - Vik
Servim micul dejun la hotel si plecam spre Parcul National Thingvellir (40km).  Din punct de vedere geologic, acest parc este unic in lume deoarece de aici se pot observa limitele placilor tectonice pe uscat (deriva continentelor). De asemenea, zona este unica si datorita ecosistemului din lacul cu acelasi nume. Din 2004, Thingvellir este parte din patrimoniu UNESCO si este considerat unul din cele mai frumoase si mai interesante locuri de pe Terra. Ne continuam drumul (60km) spre Geysir. In toata lumea, cuvantul gheizer denumeste un izvor termal care arunca periodic coloane de apa calda in aer. In Islanda, numai unul dintre ele este numit exact asa, Marele Geysir. In prezent, acesta erupe foarte rar, dar ne putem delecta cu eruptia fratelui mai mic, Strokkur. Urmatoarea oprire de pe Cercul de Aur este Cascada Gullfoss. Ceea ce o face deosebita este caderea de peste 30 metri de la nivelul terenului intr-un canion abrupt. Plecam apoi spre Vik, cel mai sudic oras al Islandei. Cazare si cina la hotel Kria 4* sau similar.
Ziua 3
12.11: Vik - Jokulsarlon - Hof
Dupa micul dejun, plecam spre laguna glaciala Jokulsarlon (195 km). Este genul acela de loc desprins parca din alta lume, unul din cele mai impresionante locuri din Islanda. Blocuri mari de gheata se desprind din ghetarul Breieeeeamerkurjokull (parte a ghetarului Vatnajokull) si iceberg-uri uriase plutesc pe laguna. Din punct de vedere al dimensiunii, nu este foarte extinsa, insa are o adancime de 250 metri, devenind astfel cel mai adanc lac de pe teritoriul Islandei. Vom face un tur cu o barca amfibie - un vehicul viabil atat pe sol, cat si pe apa. Ne vom plimba printre bucati imense de gheata si vom asculta explicatiile ghidului local despre istoricul acestui minunat loc. In continuare, ne vom bucura de o noua experienta exclusivista: un tur in pesterile de gheata de sub ghetarul Vatnajokull, pesteri ce se formeaza atunci cand ghetarul se topeste si raurile curg pe sub acesta, sculptand felurite trasee. Acest ghetar este cel mai mare din Europa si are o grosime media a ghetii de 380 metri. In adancul calotei de gheata, apa rezultata prin topire sculpteaza grote de cristal, in care lumina zilei patrunde in nuante albastrii.  
In aceasta seara, ne vom caza la Fosshotel Glacier Lagoon 4*. Dupa cazare si servirea cinei in restaurantul hotelului, va invitam sa va relaxati intr-una din cazile cu hidromasaj din aer liber. Daca vom avea noroc, experienta va fi cu adevarat memorabila si vom admira Aurora Boreala facand o baie fierbinte in aceste cazi.
Ziua 4
13.11: Hof - Grindavik - Reykjavik 
Astazi vom ajunge la o alta atractie arhicunoscuta a Islandei - Laguna Albastra. Aceasta este un spa cu toate facilitatile de rigoare. Apa calda din bazine provine de la o termocentrala din apropiere, dar este schimbata o data la doua zile. A devenit faimoasa datorita faptului ca apa contine siliciu, sulfuri si ceva alge. Experienta de a face baie in apa calda (37-39 C) cand afara sunt 50 C sau mai putin va fi cu adevarat memorabila. Biletul de intrare include prosoape, o masca de siliciu si o bautura la alegere ce va fi servita in piscina. Dupa aceasta relaxare minunata, ne continuam drumul spre Reykjavik (45 minute). Cazare si cina la hotel Icelandair Reykjavik Marina 4* sau similar.
Ziua 5
14.11: Reykjavik - Cascadele Barnafossar si Hraunfossar - Into the Galcier Langiokull - Reykjavik
Servim micul dejun la hotel si plecam spre vest pentru a admira uluitoarele cascade Barnafoss - Hraunfossar. Peisajul si duritatea naturii in care traiesc islandezii sunt pur si simplu desavarsite. In plus, aerul curat, apa nepoluata si pura (filtrul solului vulcanic scoate orice impuritate din apa), animale care traiesc dupa mersul firesc al naturii fara a fi exploatate si umflate cu hormoni, pe scurt, o lume perfecta. Barnafoss, primul obiectiv al zilei, inseamna cascada copiilor. Furia ei a spart stancile din jur si le-a transformat in ace ascutite. Fotografiem aceasta minunatie si observam apoi ca exista un pod de lemn ce traverseaza caderea de apa. In partea cealalta se afla cascada Hraunfossar. De fapt, pe o lungime de aproape 1 km, raul Hvita iese de sub un camp de lava intr-un sir impresionant de caderi de apa si cascade.
Plecam apoi spre Langiokull pentru a explora cel de-al doilea ghetar ca marime din Islanda. Vom face aceasta calatorie in interiorul ghetarului imbarcati in camioane de teren cu soferi vorbitori de limba engleza si audio guide-uri. Tunelul artificial din ghetar este cel mai mare de acest fel din lume, iar pestera de gheata din interior, creata de om, este cea mai noua atractie a Islandei. Dupa aceasta incursiune in era glaciara, vom reveni in Reykjavik pentru cina la restaurantul hotelului si cazare.


Ziua 6
15.11 Reykjavik - Bucuresti 
Dupa micul dejun, timp liber pentru plimbare individuala prin centrul capitalei Islandei. La ora 12:00 eliberam camerele si plecam spre aeroport. Decolare spre Frankfurt la 14:55 si sosire la Bucuresti la 23:50. 

Va invitam in Islanda, o insula cu izvoare termale si vulcani activi, tara ghetii si a focului, taramul magic al elfilor si al trolilor, tara celui mai frumos spectacol al cerului, Aurora Boreala.

Islanda este o destinatie turistica extrem de populara mai ales datorita frumusetii naturii. Abundenta de gheizere, ghetari, cascade impresionante si vulcani creeaza un peisaj de neuitat, in mijlocul caruia, luminile nordului sunt pur si simplu spectaculoase. 

Cum se formeaza Aurora Boreala si cand se poate vedeae
Aurora Boreala sau Polara este un fenomen natural de-o frumusete aproape incredibila si se formeaza in urma coliziunii moleculelor gazoase de pe Pamant cu particule incarcate magnetic provenite din vanturile solare. Mai exact, electroni si protoni proveniti de pe Soare sunt proiectati spre Terra prin asa numitele vanturi solare. Luminile Nordului, asa cum mai sunt numite aurorele polare, pot fi vazute cel mai frecvent intre lunile septembrie si martie. De obicei, acestea pot fi observate in toata splendoarea lor intre orele 19:00 si 02:00.

Orar informativ de zbor:
10.11 Bucuresti 06:15 - Frankfurt 07:50// Frankfurt 11:10 - Reykjavik 14:00
15.11 Reykjavik 14:55 - Frankfurt 19:30 // Frankfurt 20:30 - Bucuresti 23:50
Compania LUFTHANSA

Servicii incluse:
bilet avion Bucuresti - Reykjavik - Bucuresti (escala la Frankfurt) cu compania Lufthansa;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
3 nopti cazare cu demipensiune la hotel Icelandair Reykjavik Marina 4* sau similar;
1 noapte cazare cu demipensiune la hotel Kria 4* sau similar in Vik;
1 noapte cazare cu demipensiune la Fosshotel Glacier Lagoon 4* sau similar;
deplasare cu Jeepurile 4x4 si ghid local pentru observarea Aurorei Boreale (acest fenoment nu este garantat)
vizitarea Parcului National Thingvellir;
croaziera cu barca amfibie in laguna glaciala Jokulsarlon;
tur cu ghid local vorbitor de limba engleza in pesterile de gheata de sub ghetarul Vatnajokull;
bilet de intrare la Laguna Albastra si o bautura inclusa la alegere;
excursie la cascadele Barnafossar si Hraunfossar;
tur Into the Glacier Langiokull cu audio guide si echipament;
insotitor roman de grup;
asigurarea medicala si asigurarea storno.

Nu sunt incluse:
bauturile racoritoare si alcoolice la mesele incluse in program;
intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse.

Termene de plata: 
20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere; 
30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii; 
50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 30 zile inaintea plecarii. 
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecrii, pachetul turistic se va achita integral. 

Conditii de anulare si penalizari: 
20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 90 - 60 zile inainte de data plecarii; 
50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 59 - 30 zile inainte de data plecarii; 
80 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 29 - 15 zile inainte de data plecarii; 
100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in interval mai mic de 15 zile inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.
OBSERVATII 
Conditiile de calatorie vor fi comunicate cel mai tarziu cu o luna inainte de plecare, in functie de legislatia in vigoare in ambele tari (Romania si Islanda) la momentul respectiv.
Pretul programului este valabil pentru un numar minim de 9 persoane. Grupul este limitat la 15 persoane. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 7 participanti pana cu 2 luni inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din Islanda, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimntare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii. 
In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica cash free. Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii.
Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
Ghidul local sau insotitorul de grup pot modifica programul actiunii in anumite conditii obiective.
Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.
Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Lufthansa Bucuresti - Reykjavik
Transport Avion Lufthansa Reykjavik - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din din Bucuresti catre Islanda si Aurora Boreala, Toate locatiile, Islanda

Lun Mar Mie Joi Vin Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
13101RON
*pret per persoana
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30