Ziua 1
 Bucuresti - Tel Aviv
 Prezentare la Aeroportul Otopeni la orele 17:30 pentru intalnirea cu reprezentatnul agentiei Nordis Travel si imbarcare pe cursa Tarom
 spre Tel Aviv cu decolare din Otopeni la orele 19:55..Sosire in Tel Aviv la orele 22:30.
 In aeroportul local suntem intampinati si asistati pentru efectuarea transferului catre Hotel Herods 4* sau similar pentru cina si cazare.
Ziua 2
Tel Aviv-Nazaret-Canaa Galileia-Valea Iordanului
Capitala business a Israelului, Tel Aviv, este mai mult nou decat vechi, abunda
de arhitectura moderna si are un ritm de viata extrem de alert. Dupa micul
dejun ne indreptam spre Haifa, cel mai mare oras-port de la Marea Mediterana,
pentru vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Marii), altarul acestei biserici este
asezat deasupra grotei proorocului Ilie Tezviteanul.
Experienta turistica pe care o vom trai in Haifa va sta sub semnul dragostei la prima vedere, pentru ca frumusetea si unicitatea templului Bahai si a gradinilor sale, cu un design inspirat de religie, n-au lasat nicio inima impietrita, Templul este o capodopera arhitecturala in sine, in timp ce gradinile, ce-si trag inspiratia din valurile marii, abunda in flori rare. Dupa ce vom arunca o privire de ansamblu asupra gradinilor Cultului Bahai asezate pe terase suprapuse, ne continuam drumul spre Nazaret.O oprire in Nazaret, locul unde a copilarit Iisus, ne va deschide usile timpului. Oras tipic pentru Orientul Mijlociu, Nazaret este plin de animatie si exotism, fiind interesant si pentru cei care nu vin aici in pelerinaj.Vom vizita Biserica Ortodoxa a Bunei Vestiri, construita pe locul izvorului de unde lua apa Sfanta Maria. Aceasta biserica a fost pictata de fratii Morosanu, intre anii 1977-1978. De asemenea, vom vizita Biserica Catolica construita pe locul casei Fecioarei Maria, ea fiind si cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. Drumul ne poarta catre Afula, oras situat in centrul tarii. Ne continuam expeditia cu vizitarea Bisericii Ortodoxe contruita pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la fata a lui Iisus Christos. Pasii ne poarta catre Canaa Galileia, locul savarsirii miracolului transformarii apei in vin dupa care ne indreptam catre Yardenit, locul botezului - Valea Iordanului. Seara, ne indreptam spre Tiberias. Cazare si cina la Hotel Leonardo Plaza 4* sau similar. Ziua 3
Tiberias-Marea Moarta
Dupa micul dejun ne incepem ziua cu vizitarea muzeului Barca lui Iisus dupa care vom vizita Muntele Fericirilor (locul unde Iisus a tinut o predica despre fericiri), Tabgha (locul unde s-a petrecut minunea hranirii multimii cu 5 paini si 2 pesti) cat si Carpenaum (locul unde se afla casa Sfantului Petru). Ne continuam calatoria cu partea opusa a Marii Galileii (optional: pranz cu peste sau paste - aproximativ 20 usd persoana) si cu drumul catre Marea Moarta. Ne vom opri, de asemenea, in orasul Ierihon unde se viziteaza Biserica Romaneasca,vom trece pe langa Muntele Carantaniei si vom face un scurt popas in Qumran - vechiul centru al evreilor esenieni, cunoscut si ca locul secret al legamintelor cu Dumnezeu.Ne continuam expeditia pe faleza Marii Moarte pana la Ein Bokek - frumoasa statiune, renumita in intreaga lume pentru apele sale terapeutice. Cina si cazare la Hotel Herods 5* sau similar.

Ziua 4
Marea Moarta (Masada - excursie optionala)
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata relaxarii la plaja sau in Spa-ul hotelului. Marea Moarta este punctul cel mai de jos de pe Pamant, situat la 430.2 m sub nivelul marii, un loc unic in lume, misterios si fascinant, cu ape terapeutice, cristale de sare si un cadru natural unic. Salinitatea este si factorul determinant al peisajului unic din jur, pe tarm formandu-se cristale de sare, ce stralucesc in bataia soarelui. Marea Moarta ofera nenumarate beneficii prin mineralele pe care le contine, fiind locul ideal pentru un scurt sejur de rasfat al trupului, dar si al sufletului.
Optional, va propunem o vizita la Masada (30 eur/persoana), o fortareata antica cu o pozitie 
strategica, ultimul bastion de aparare al evreilor impotriva romanilor. Fortareata este construita pe un platou montan cu o inaltime de 450 m fata de nivelul Marii Moarte. Partea estica a acesteia este cea mai populara, de aici putandu-se urca cu telecabina si tot aici exista si un mic cinema cu prezentarea complexului.
Cina si cazare la Hotel Herods 5* sau similar.


Ziua 5
Dupa micul dejun servit la hotel ne indreptam catre pustiul Hozeva pentru vizitarea Manastirii Sf Gheorghe - complex monahal ce dateaza din secolul al VI lea. Lacas de cult ortodox, manastirea a fost sapata in stanca in pustiul Iudeii si este locul unde sunt pastrate Moastele Sfantului Ioan Iacob numit si  Hozevitul. 
In drumul nostru spre Ierusalim ne vom opri pentru un scurt popas in Bethleem unde vom vizita Biserica Ortodoxa unde a avut loc Sfanta Nastere  cat si Biserica Romana Catolica Sfanta Ecaterina. 
Calatoria continua cu vizitarea celebrului Zid al Plangerii, loc sacru al iudaismului, loc de rugaciune si pelerinaj pentru evreii care veneau aici pentru a deplange distrugerea Templului.Ne continuam drumul cu Muntele Sionului, foisorul  Cina cea de Taina - aici ucenicii au servit ultima cina impreuna cu Iisus, si mormantul marelui Rege David - un sit arheologic situat pe Muntele Sionului din Ierusalim, de asemenea, vom vizita si Biserica Ortodoxa Romana. Ierusalim este orasul care ne va incanta gusturile intelectuale prin contrastul  dintre cele 3 religii dominante. Intr-o singura plimbare vom vedea crestini rugandu-se in liniste la Biserica Sfantului Mormant , evrei murmurandu-si rugaciunile la Zidul Plangerii si musulmani sarutand pamantul la Moscheea Al Aqsa.
Cina si cazare la Hotel Leonardo Plaza 5* sau similar.
Ziua 6
Ierusalim - Muntele Maslinilor - Gradina Ghetsimani - Via Dolorosa
Dupa micul dejun ne incepem pelerinajul in Ierusalim cu Muntele Scopus pentru o vedere panoramica asupra orasului si a Sfintei Cetati - Muntele Maslinilor, stravechi loc de pelerinaj pentru crestini si unul dintre cele mai cunoscute locuri biblice din Tara Sfanta. De acest munte este legata indeosebi ultima parte a activitatii pamantesti a Mantuitorului si tot aici a avut loc Inaltarea la Cer.
De asemenea, vom vizita Biserica Pater Noster (Tatal Nostru), loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii sai rugaciunea Tatal Nostru cat si  Biserica  Dominus Flavit (Domnul a plans). Ne continuam drumul cu Gradina Ghetsimani, micuta gradina din Ierusalim situata la poalele Muntelui Maslinilor, loc sacru in traditia crestina, loc de rugaciune si liniste, dar si locul tradarii.
Ne continuam drumul cu vizitarea Bisericii Natiunilor, situata, de asemenea, la poalele Muntelui Maslinilor (acoperisul bombat, pilonii grosi si mozaicul bisericii ii asigura acesteia un aspect bizantin), si cu vizitarea Bisericii Maicii Domnului (Mormantul Fecioarei Maria), loc de pelerinaj cu o incarcatura emotionala deosebita, unul dintre cele mai iubite locuri atat de crestinii din intreaga lume cat si de musulmani.Biserica este situata in valea Kidron, la poalele Muntelui Maslinilor.
Vom vizita, de asemenea, Cetatea Antonia - dupa unele traditii acesta este locul condamnarii la moarte a Mantuitorului si vom parcurge pe jos Via Dolorosa (Drumul Crucii) cu cele 14 opriri ale lui Iisus pana la Mormantul Sfant. Drumul Crucii, in traditia crestina, semnifica pe langa traseul parcurs de Mantuitor, toate Patimile sale in Ierusalim (incepand cu arestarea sa si pana la punerea in mormant). Traseul, in sine, masoara aproximativ 600 m, el devenind de-a lungul timpului loc de pelarinaj pentru crestinii din intreaga lume.Ultimele opriri de pe Via Dolorosa sunt in Biserica Invierii, Dealul Golgota, Piatra ungerii si Mormantul Sfant.
Cina si cazare la Hotel Leonardo Plaza 5* sau similar.


Ziua 7
Tel Aviv - Bucuresti
Dupa micul dejun servit la hotel ne incepem ziua cu un tur panoramic al orasului Tel Aviv, cel mai modern si mai occidental loc din Tara Sfanta, dupa Ierusalim, cel mai mare oras din Israel, centru economic, cultural si de afaceri al tarii. Vom vizita Biserica Romano-Catolica Sfantul Petru, o biserica cu o arhitectura moderna localizata in imediata apropiere a Ierusalimului.Dupa amiaza ne indreptam catre Aeroportul din Tel Aviv pentru imbarcarea pe cursa Tarom spre Otopeni cu decolare la orele 22:30, sosire pe aeroportul din Otopeni la orele 01:15 AM.
Israelul este cunoscut in lumea intreaga ca  Tara Sfanta. O calatorie pe aceste meleaguri atat de incarcate de istorie si religie reprezinta pentru orice crestin un omagiu adus trecutului, istoriei spiritualitatii noastre.

ORAR ZBOR

BUCURESTI  19:55  - TEL AVIV 22:30 (zbor RO 153)
TEL AVIV 23:30 - BUCURESTI  02:15 (zbor RO 154)

Compania TAROM

SERVICII INCLUSE
Bilet de avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti cu compania Tarom
1 noapte de cazare in Tel Aviv cu cina la Hotel Herods 4* sau similar
1 noapte de cazare in Tiberias cu demipensiune (mic dejun si cina) la Hotel Leonardo Plaza 4* sau similar
2 nopti de cazare la Marea Moarta cu demipensiune (mic dejun si cina) la Hotel Herods 5* sau similar
2 nopti de cazare in Ierusalim cu demipensiune (mic dejun si cina) la Hotel Leonardo Plaza 5* sau similar
Transferuri aeroport - hotel - aeroport si pe toata durata circuitului cu autocar cu AC si ghid in limba romana specializat in actiuni turistice si pelerinaje.
Insotitor roman  de grup
Intrari la obiectivele turistice mentionate in program
Bonus: Asigurare Storno
Bacsisurile (30 euro persoana)

NU SUNT INCLUSE:
Mesele exceptie facand micul dejun si cina
Bauturile
Testele PCR
Orice alte servicii mentionate ca fiind optionale din program.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE PASAPORT.
Cetatenii romani care calatoresc in Israel in scopuri turistice nu au nevoie de viza de intrare pentru o sedere de maximum 90 zile, intr-un interval de sase luni.


Termene de plata:
     20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
     30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii;
     50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.
     Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii.
     Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul
     turistic se va achita integral.


 Conditii de anulare si penalizari: 
     20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 90
     - 60 zile inainte de data plecarii; 
     50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 
     59  - 30 zile inainte de data plecarii; 
     80 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul
     29 - 15 zile inainte de data plecarii; 
     100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in interval 
     mai mic de 15 zile inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la
     program.


Conditii de realizare a grupului:


GRUP MINIMUM 21 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 21 pax pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face pana cu 14 de zile inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un pret mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea
lor. In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor
de linie sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor.Prima zi si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile turistice, fiind zile de transport. Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil. Asezarea in microbus/ autocar, de la destinatie se face de catre conducatorul de grup pe baza listei cu ordinea inscrierii la circuit, incepand cu randul doi de scaune. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion TAROM Bucuresti - Tel Aviv
Transport Avion TAROM Tel Aviv - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Israel, Omagiu adus istoriei spiritualitatii noastre, Toate locatiile, Israel