Nisa capitala Rivierei Franceze
O combinație de oraș și stațiune pe plajă
de la LEI337102LEI
Nisa, capitala Rivierei Franceze are un aer italian

Este ușor de înțeles de ce pictorii impresionisti au fost atrași de Nisa. Cu vremea însorită și peisajul uimitor de pe litoral, acest oraș pitoresc seamănă cu o pictură pastelată. Înconjurată de apele senine și albastre și adăpostită de poalele Alpilor, Nisa are un climat blând pe tot parcursul anului. Nisa este centrul principal al sudului Franței și capitala Rivierei Franceze. Este o combinație de oraș și stațiune pe plajă. 

Orașul este un loc pentru a vă bucura de viață, pentru a admira frumusețea grădinilor și a mării și pentru a absorbi energia vibrantă mediteraneană. Orașul are un caracter italian distinctiv, vizibil mai ales în orașul vechi.

Este imposibil să vorbești despre Nisa fără a menționa faimoasa Promenade des Anglais (Promenada engleză). Fostă stațiune preferată de englezi în lunile de iarnă, este astăzi cea mai renumită atracție turistică a orașului.

Nisa Plecare in fiecare Joi din 03.06 pana in 26.08.2021

Fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din toată Franța, Nisa a găzduit multe personaje cheie de-a lungul istoriei. De la monarhi și aristocrați la artiști de renume și figuri literare, Nisa a servit atât ca evadare, cât și ca sursă de inspirație. Nisa a fost o destinație favorită a reginei Victoria a Angliei . Mulți țari ruși erau, de asemenea, destul de iubitori de Nisa și prezența rusă aici a devenit atât de puternică încât astăzi există 3 catedrale ortodoxe împrăștiate în jurul orașului. Cea mai fascinantă dintre ele fiind Catedrala Sfântul Nicolae.

Dacă veniți la Nisa trebuie să urcați pe "Dealului Castelului". Din păcate, în ciuda numelui său, nu mai există un castel. Există totuși un parc uluitor și o vedere panoramică minunată la Nisa. Nisa este de fapt unul dintre singurele orașe de-a lungul întregii Riviera care nu mai are castel. 

20px