Indragostiti in Bucuresti

Sarbatoreste romaneste de Dragobete

20 sau 27 februarie 

Cat poate dura pana sa iti dai seama ca te-ai indragostit?

Cateva intrebari simple la care alegem sa-ti raspundem printr-o abordare proprie. Te vom ghida sa descoperi, si sa te reindragostesti de Micul nostru Paris: Bucuresti. O plimbare ce include vizitarea fostelor locuinte a unora dintre cele mai longevive cupluri din istoria Romaniei este exact ceea ce ai nevoie pentru a iti recontura ideea despre ceea ce inseamna dragostea.

Care este reteta noastra pentru o potiune de dragoste ca la carte?

Cateva ore impreuna cu cel mai iscusit povestitor local, un minivan ce se transforma in caleasca ideala si cateva locatii cheie, smulse din basme si adaptate la cultura si civilizatia locale.

Esti gata?

Idila noastra prinde contur inca de la frumosul Palat Cotroceni. Eleganta si rafinamentul au conturat discret povestea a doi monarhi, Regele Ferdinand si Regina Maria, a caror dragoste nu s-a rezumat doar la sentimentele impartasite unul celuilalt, ci si la iubirea comuna fata de tara si poporul romanesc. Secrete nespuse, ganduri pentru viitor si cine stie ce alte surprize mai putem gasi ascunse in interiorul acestui palat!

Ne indreptam apoi catre inima orasului, spre actualul Muzeu National de Muzica, ai carui pereti au gazduit povestea de dragoste dintre geniul muzical George Enescu si Maria Cantacuzino. Bogatia decoratiunilor Palatul Cantacuzino si muzicalitatea povestilor despre viata marelui compozitor sunt doar o parte din elementele care ne vor transporta intr-o atmosfera aparte. Vom descoperi oare partiturile scrise pentru a ne patrunde in minte si in suflet si a ramane acolo?

Nu in ultimul rand, facem o oprire si la Palatul Primaverii, supranumit si “resedinta de vara a familiei Ceausescu”. Totusi, inainte de a intra in posesia acestuia, Palatul Primaverii a apartinut unui duo la fel de celebru, Gheorghe Gheorghiu-Dej si Maria Alexe. Piscina interioara, un subsol plin de mister, gradini luxuriante… si multe alte elemente ce abia asteapta sa isi spuna propria poveste celor care doresc sa o asculte.

Deschideti-va sufletul!