PARIS - pe urmele lui Brancusi
“Brancusi a fost acela care a dat epocii noastre conștiința formei pure”
Perioada: 14.07 – 17.07.2022

Figura centrala in miscarea artistica moderna, Constantin Brancusi este considerat unul dintre cei mai mari creatori ai tuturor timpurilor, cel care a introdus filosofia in sculptura, lucrarile sale remarcandu-se prin eleganta formei si utilizarea sensibila a materialelor. El este geniul care a eliberat sculptura din mainile imitatiei mecanice, este artistul care a unit sensibilul cu spiritualul, este maestrul care a combinat simplitatea artei populare  romanesti cu rafinamentul avangardei

Ziua 1- 14.07 Bucuresti – Paris

 

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Otopeni la ora 06:30. Decolare la ora 08:40 si sosire la Paris la ora 11:00. La iesirea din aeroport, vom fi preluati de ghidul local. In drum spre hotel, ne vom bucura de un scurt tur de orientare al Parisului.  Vom incepe, simbolic, calatoria noastra pe urmele lui Brancusi cu o oprire la Brasserie Mollard pentru a servi pranzul. Ajuns in Paris in iulie 1904,  Brancusi se angajeaza ca spalator de pahare la taverna Moilard.  Dupa pranz, transfer si cazare la hotel DUO 4* sau similar. Timp liber pentru odihna. Ne vom deplasa cu insotitorul de grup spre un punct de panorama asupra Turnului Eiffel pentru a admira magnificul spectacol de artificii tinut cu ocazia zilei nationale.

Ziua 2 – 15.07 Tur de oras, vizita Muzeului Rodin, croaziera cu cina inclusa

Dupa ce vom servi micul dejun in restaurantul hotelului, ne vom intalni cu ghidul local si vom porni din nou intr-un tur al Parisului. Vom admira si vom fotografia principalele obiective din capitala Frantei. Vom incheia turul cu o plimbare prin Gradinile Luxemburg, cel mai popular parc din Paris, insufletit de flori si numeroase sculpturi proiectate in secolul XIX. Ne vom indrepta apoi spre Muzeul Rodin pentru a intra din nou in lumea lui Brancusi.  Constantin Brancusi a inceput sa lucreze ca asistent de studio al lui Auguste Rodin, atras fiind de opera avangardista a acestuia. Artistul mai in varsta era recunoscut pana atunci drept unul din cei mai mari sculptori din toate timpurile. A lucrat insa doar doua luni in atelierul celebrului artist, explicandu-si decizia prin cuvintele celebre “Rien ne pousse à l’ombre des grands arbres” (La umbra marilor copaci nu crește nimic). Vom vizita muzeul dedicat marelui artist, muzeu gazduit de o vila din secolul XVII, unde acesta a trait si a lucrat o anumita perioada a vietii sale. Dupa aceasta frumoasa incursiune in timp, ne vom delecta simturile cu o cafea si un croissant la o braserie frantuzeasca. Transfer la hotel. Timp liber pentru odihna si plimbari individuale. La ora 19:30, vom fi condusi la debarcader pentru imbarcare pe unul din vaporasele turistice. Plutind agale pe sub podurile Parisului, vom admira din cu totul alta perspectiva cladirile emblematice ale orasului. Vom servi cina la bordul vasului si ne vom bucura de o experienta cu adevarat memorabila. Durata croazierei: 2h30minute. Transfer la hotel pentru odihna.

Ziua 3 – 16.07 Muzeul Pompidou si Atelierul lui Brancusi

Dupa micul dejun, impreuna cu insotitorul de grup, vom explora cartierul Marais in care se afla hotelul nostru, o zona plina de viata din centrul Parisului. La ora 14:00 ne vom intalni cu ghidul local in receptia hotelului si ne vom indrepta spre Centrul Cultural Georges-Pompidou, unul din cele mai mari muzee de arta moderna din lume si printre primele trei cele mai vizitate muzee din Franta. Este o minune culturala a secolului XX, unic prin scarile rulante exterioare si tubulatura exterioara foarte colorata. Centrul este renumit pentru colectiile sale de arta, lucrarile artistilor fiind afisate in ordine cronologica in doua sectiuni: perioada moderna 1905 – 1960 si perioada contemporana, din 1960 pana in prezent.  In imediata vecinatate a centrului Pompidou se afla si Atelierul lui Brancusi. Artistul a lasat mostenire statului francez operele sale cu singura conditie ca atelierul in care a lucrat sa ramana neschimbat. Cladirea in care a fost initial acest atelier a fost daramata, insa acesta a fost reconstruit. Totul pare atat de autentic, incat vom avea senzatia ca Brancusi este undeva in apropiere si urmeaza sa se intoarca. Atelierul este compus din patru camere ce pot fi vazute prin ferestre mari ce au inlocuit peretii exteriori. leo, non gravida dui neque ut dolor.

Ziua 4 – 17.07 Paris – Bucuresti

Dupa micul dejun, eliberam camerele pana in ora 12:00 si lasam bagajele in camera special amenajata a hotelului. La ora 13:30 avem prevazut transferul spre aeroport. Decolare la ora 16:20 si sosire la Bucuresti la ora 20:10. 

1.592 EURO / persoana (in camera dubla)

Pretul este valabil pentru un numar minim de 12 persoane.

Orar informativ de zbor:
14.07 Bucuresti 08:40 – Paris 11:00 (zbor RO 381)
17.07 Paris 16:20 – Bucuresti 20:10 (zbor RO 384)

Compania TAROM

Servicii incluse:
- bilet avion Bucuresti – Paris – Bucuresti cu compania Tarom;
- transferuri aeroport – hotel – aeroport;
- 3 nopti cazare la hotel DUO 4* sau similar;
- tur de oras cu ghid local;
- masa de pranz la Braseria Mollard in ziua 1;
- cafea si croissant la o braserie frantuzeasca in ziua 2;
- vizitarea Muzeului Rodin;
- vizitarea Centrului Cultural Georges – Pompidou;
- vizitarea Atelierului lui Brancusi:
- croaziera pe Senna cu cina inclusa (meniu cu 3 feluri si bauturi incluse;
- taxa de oras impusa de autoritatile locale din Paris;
- ghid local vorbitor de limba romana:
- insotitor roman de grup;
- asigurarea medicala si asigurarea storno.

Nu sunt incluse:
bauturile racoritoare si alcoolice la mesele incluse in program;
alte vizite nespecificate in program.

Hotel DUO 4*

Hotelul DUO 4* se afla in inima unuia dintre cartierele istorice ale Parisulio: Marais / Beauborg. Atractii majore, cum ar fi Centrul Cultural Georges – Pompidou, Primaria, Notre Dame sunt la doar cateva minute de mers pe jos. Micul dejun continental poate fi servit in spatiul elegant amenajat din zona receptiei sau in intimitatea camerei. Pentru oaspetii dornici de relaxare dupa plimbarile prin Paris, hotelul pune la dispozitia acestora sauna si un salon de masaj (contra cost).  

 

Termene de plata:

20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;

30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii;

50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

 

Conditii de anulare si penalizari:

20% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 90 - 60 zile inainte de data plecarii;

50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 59 – 30 zile inainte de data plecarii;

80 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 29 – 15 zile inainte de data plecarii;

 

100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in interval mai mic de 15 zile inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.

vezi mai mult