Bike & Boat - Turism Individual
Bijuteriile Dunării / 4 tari – 3 metropole
Dunarea Albastra

Bicicleta + Ambarcatiune Premium

MV Vivienne & MV Swiss Crown
Passau - Viena - Bratislava - Budapesta |Tururi individuale sau ghidate

 

Bijuteriile Dunarii/ 4 tari – 3 metropole

Cu bicicleta si barca din „Venetia bavareza” direct in inima celebrei si pline de farmec fostei monarhii austro-ungare! Asteptati cu nerabdare sa vizitati trei dintre cele mai fermecatoare capitale ale Europei: Viena, metropola valsului, Bratislava, capitala incoronarii si Budapesta, „Parisul Orientului”.

Tururile cu bicicleta ajung la romantica Great Loop, pitoreasca curba a Dunarii cu cea mai mare catedrala din Ungaria si legendara vale Wachau, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, cu satele sale mici, palatele si castelele sale frumoase.

La bordul navelor de croaziera va bucurati de o atmosfera exclusivista, atat in cabinele spatioase, cat si in spatiile comunie exterioare. Experimentati privelistea fantastica pe bicicleta, de pe terasa vasului, pe scaunele confortabile ale lounge-ului panoramic si chiar in timpul meselor uimitoare in restaurantul de prima clasa. 

 

Itinerariu

Ziua 1: Passau si imprejurimi

Imbarcare pe vasul de croaziera la ora 16.00. Situat la confluenta Dunarii, Inn si Ilz, Passau are numeroase obiective interesante de vizitat. Folositi-va timpul liber si plimbati-va prin centrul vechi pietruit, ascultati clopotele Primariei Gotice din Passau sau aruncati o privire la cea mai mare orga a Bisericii Catolice din lume din Catedrala Passau. Vasul va pleca din port la ora 18:00.

 

Ziua 2: Marea Bucla | Engelhartszell - Aschach, aproximativ 42 km

Turul primei zile incepe cu o plimbare prin peisajul clasic al Donauschlinge - una dintre cele mai frumoase tronsoane ale Dunarii. Pe parcurs vei intalni sate mici si taverne cu cidru delicios. In singura manastire trapista din Austria, la Engelhartszell, puteti gusta lichiorurile lor delicioase si branza. Celebrul „Schlogener View” ofera o panorama minunata a peisajului rural austriac din jur. Toti biciclistii revin la bord in fermecatorul orasel, Aschach.

 

Ziua 3: Devin - Bratislava, aproximativ 43 km

Astazi pedalati de-a lungul fostei „Cortine de Fier”, treceti linia verde si ajungeti la impozantul Palat Imperial Schlosshof, cu gradinile sale frumoase terasate. Urmati pista de biciclete prin „gradina de legume” a Austriei pana la orasul incoronarii, Bratislava si versantii Carpatilor Mici. Descoperiti aleile ascunse si obiectivele turistice ale Bratislavei intr-un tur optional de oras.

 

Ziua 4: Budapesta | Excursie la Szentendre sau relaxare

Intrarea in Budapesta, capitala Ungariei este uluitoare. Savurati frumusetea Budapestei in timpul unui tur cu autocarul sau al unui tur ghidat cu bicicleta (ambele optionale) pentru a descoperi multe dintre atractiile acestui frumos oras. De asemenea, puteti alege sa mergeti cu bicicleta in Szentendre, un oras al artistilor, cu influente mediteraneene. Seara, optional, participare la cina traditionala cu muzica si dans. 

 

Ziua 5: Curbura Dunarii - Esztergom, aproximativ 43 km

Istoria, folclorul si stilul de viata maghiar va vor insoti in drum spre Esztergom, unde superba bazilica – cea mai mare biserica catolica din Ungaria – isi impresioneaza oaspetii.

 

Ziua 6: Viena – zi de odihna

Descoperiti cele mai frumoase atractii din Viena. In timpul unui tur de oras cu bicicleta sau cu autocarul (optional) veti admira cele mai interesante exemple de arhitectura din Viena: Hofburg imperial, Catedrala Sf. Stefan, superbul bulevard „Ring” si Opera de Stat, Burgtheater si Primaria. Va recomandam sa va relaxati intr-una sau mai multe dintre faimoasele cafenele din Viena. Seara se poate termina impresionant la un concert clasic (optional) intr-un celebru palat vienez.

 

Ziua 7: Wachau | Krems - Melk, aproximativ 39 km

Ultima ta zi de ciclism este un moment deosebit! O ruina puternica se profileaza deasupra micului oras baroc Durnstein, in timp ce turla albastra a bisericii manastirii este un reper al renumitei vai Wachau. Printre orase de vis, caisi, podgorii si castele, acest peisaj deluros incanta pe toti cei care il viziteaza. In Spitz (posibilitate de degustare de vinuri – optional) veti gasi taverne de vinuri de-a lungul pistei de biciclete. 

 

Ziua 8. Passau si imprejurimi

In timp ce navigati inapoi pe Dunare spre Passau, bucurati-va de soarele de dimineata. Debarcarea va fi in jurul orei 11:00. 

 

Excursii optionale – se achita si se rezerva la bordul vasului. 

 

Bratislava

 Tur de oras cu tren panoramic si pietonal 

Budapesta:

Tur de oras cu bicicleta sau Hop on Hop off  
Tur de seara in Budapesta + cina traditionala cu spectacol folcloric 

Viena

Tur de oras cu bicicleta sau cu autocarul
Concert vals & opereta intr-un Palat vienez 

Wachau 

Degustare de vinuri ibtr-o crama de pe Valea Wachau 

 

Servicii incluse: 

l  7 nopti cazare in cabine exterioare cu grup sanitar propriu si aer conditionat;

l  taxe portuare;

l  program conform itinerariu;

l  cocktail de bun venit in prezenta capitanului de vas;

l  pensiune completa; mic dejun bufet, pranz la bord sau pranz la pachet in zilele cu traseu de bicicleta, coffee break dupa amiaza, cina  (2/3 feluri de mancare la alegere), gustare tarzie;

l  cina festiva si cocktail de ramas bun;

l  cruise director la bord (nu merge cu bicicleta);

l  muzician la bord;

l  intalniri zilnice de informare;

l  documente detaliate de calatorie/cabina,  trasee GPS tracks + cycling tour app

 

Tur ghidat  - servicii suplimentare incluse: 

l  Ghid specializat

l  Degustare de cidru la un producator local 

 Tur ghidat cu bicicleta in Viena Guided  & HOP ON HOP OFF in Budapesta

l  Degustare de vin la o crama locala

l  Inchiriere casca de bicicleta  

 

Asigurare deterioare sau pierdere bicicleta 

l  18 euro pentru bicicleta clasica 

l  38 euro pentru bicicleta electrica  

 

Aceasta asigurare acopera orice responsabilitate financiara in caz de pierdere sau deterioare inconditiile utilizarii in mod corespunzator. Asigurarea nu acopera cheile pierdute, bateriile si incarcatoarele de biciclete electrice, precum si daunele cauzate de intentie sau neglijenta grava.

 

Date de plecare:

MV Vivienne: In fiecare duminica in perioada 30 Aprilie – 08 Octombrie 2023 

MV Swiss Crown: sambata: 20 Mai, 03 Iunie, 02 SEptembrie, 16 Septembrie

Perioada 1: Aprilie / Octombrie
Perioada 2: Mai / August
Perioada 3:  Iunie / Iulie / Septembrie

Tururi ghidate:

MV Vivienne:  28 Mai, 18 Iunie, 16 Iulie, 6 August, 3, 24 Septembrie.


Reduceri copii:
Infant 0 – 2 ani: gratuit
Copil 2-12 ani: 10% reducere in cabina cu 1 adult
Copil 2 – 12 ani: 30% reducere in cabina cu 2 adulti 

 

Numar minim de participanti: 

Croaziera: 90 persoane

Tur ghidat: 10 persoane

Daca acest numar nu este atins cu 4 saptamani inainte de plecare, compania de transport isi rezerva dreptul de a anula croaziera.

 

 

Vara 2023 – Pret/ persoana exprimat in Euro

MV VIVIENNE

Tip cabina

Standard

Comfort

Superior

Junior Suite

Master Suite

Perioada 1

999

1.299

1.499

1.799

1.999

Perioada 2

1.099

1.399

1.599

1.899

2.099

Perioada 3

1.199

1.499

1.699

1.999

2.199

MV SWISS CROWN

Tip cabina

Standard

Comfort

Mini-Suite

Superior

Perioada 2

1.099

1.399

1.499

1.599

Perioada 3

1.199

1.499

1.599

1.699

 

Servicii suplimentare

Supliment cabina single

55% din loc in cabina dubla

Tur ghidat

299

Inchiriere bicicleta

89

E-bike

189

Imbarcare bicicleta clasica proprie

29

Imbarcare E-bike

39

 

MV Vivienne

Nava premium rafinata MV Vivienne (renovata in 2020) stabileste noi standarde in ceea ce priveste confortul si spatiul interior. Veti avea ocazia sa admirati o priveliste fantastica a peisajelor naturale uluitor de frumoase, uneori de pe saua unei biciclete, alteori de pe terasa primitoare, partial acoperita.

Lounge-ul panoramic, dotat cu scaune club confortabile si canapele in culori deschise ofera o atmosfera cu totul speciala. In restaurantul panoramic de prima clasa, inundat de lumina, puteti face o calatorie culinara prin tarile dunarene. In zona de wellness va puteti relaxa dupa o zi plina de plimbari cu bicicleta. Pe terasa partial acoperita va puteti bucura de un tip de cinematograf cu totul special.

 

3 punti cu cabine pentru pasageri: 

Standard: Puntea principala, pat dublu care poate fi transformat in 2 paturi, ferestrele nu se deschid

Comfort:  Puntea din mijloc, pat dublu care poate fi transformat in 2 paturi,, ferestre panoramice care nu se deschid 

Superior: Puntea din mijloc si superioara,  pat dublu care poate fi transformat in 2 paturi, balcon mic frantuzesc 

Junior (22m²) + Mastersuite (30m²): Puntea superioara,  pat dublu care poate fi transformat in 2 paturi, balcon mic frantuzesc 

  

MV Swiss Crown

Stilat, elegant si frumos atemporal - asa se prezinta vasul premium MS Swiss Crown, in timp ce aluneca usor de-a lungul Dunarii. Proiectata in tonuri calde de lemn, nava radiaza un confort si nu lasa nimic de dorit. Eleganta simpla a cabinelor, decorate cu mare atentie la detalii, va va inspira. 

 

Cabine: 

Vasul are 68 de cabine exterioare, fiecare de 14m2 . Toate cabinele au pat dublu ce poate fi transformat in 2 paturi, grup sanitar cu dus, uscator de par, TV cu satelit, seif, facilitati de preparare ceai/cafea, aer conditionat.

 

Informatii generale:

O barca fluviala este un „hotel de vacanta”, dar si un mijloc de transport cu motor care se deplaseaza chiar si pe timp de noapte (partial cu pasaje de ecluza si pod si retractari). si prelungiri ale structurilor cauzate ca urmare). Barcile fluviale sunt uneori restrictionate de traseu (poduri, ecluze) sau in dimensiune (lungime, inaltime, latime) si nu pot fi comparate cu navele mari de croaziera.

Cabinele sunt limitate ca si spatiu, dar sunt confortabile. In cazul apei extrem de ridicate sau scazute, compania de transport maritim isi rezerva dreptul de a anula calatoria inainte de plecare, fara ca din aceasta sa rezulte vreo pretentie legala (nivelul apei este considerat forta majora). Acelasi lucru este valabil si pentru reparatiile decretate oficial la ecluze sau poduri, neanuntate in prealabil, sau in cazul avariei la motor sau la propulsie a navei fara vina atribuita.

vezi mai mult